Follow Us:
Posterior Scapula Quiz: 13 Questions
Question 1: Is this bone left or right?
Answer: Left
Question 2: Name the bone marking.
Answer: Scapular spine (spina scapulae)
Question 3: Name the bone marking.
Answer: Supraspinous fossa (fossa supraspinata)
Question 4: Name the bone marking.
Answer: Infraglenoid tubercle (tuberculum infraglenoidale)
Question 5: Name the bone marking.
Answer: Inferior angle (Angulus inferior)
Question 6: Name the bone marking.
Answer: Lateral (axillary) border or margin (margo lateralis)
Question 7: Name the bone marking.
Answer: Superior angle (angulus superior)
Question 8: Name the bone marking.
Answer: Lateral angle (angulus lateralis)
Question 9: Name the bone marking.
Answer: Infraspinous fossa (fossa infraspinata)
Question 10: Name the bone marking.
Answer: Acromion (acromion scapulae)
Question 11: Name the bone marking.
Answer: Superior border or margin (margo superior)
Question 12: Name the bone marking.
Answer: Glenoid cavity or fossa (Cavitas glenoidalis)
Question 13: Name the bone marking.
Answer: Medial (vertebral) border or margin (Margo medialis)

























Mission | Contact | Site Map | Updates | A & P Links | Related Links | Terms of Use | Privacy Policy
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.