GetBodySmart.com
Follow Us:
Bone Markings of the Inferior Skull - Quiz 1
>
14 Questions
1. Name the skull bone marking.
Answer: Horizontal plate of the palatine bone (pars horizontalis palatini).
2. Name the skull bone marking.
Answer: Greater wing of the sphenoid bone (ala major sphenoidalis).
3. Name the skull bone marking.
Answer: Body of the sphenoid bone (corpus sphenoidalis).
4. Name the skull bone marking.
Answer: Temporal process of the zygomatic bone (processus temporalis zygomatici).
5. Name the skull bone marking.
Answer: Pterygoid process of the sphenoid bone (processus pterygoideus sphenoidalis).
6. Name the skull bone marking.
Answer: Palatine process of the maxilla bone (processus palatinus maxillae).
7. Name the skull bone marking.
Answer: Greater palatine foramen or the palatine bone (foramen palatinum majus).
8. Name the skull bone marking.
Answer: Foramen ovale of the sphenoid bone (foramen ovale sphenoidalis).s
9. Name the skull bone marking.
Answer: Lateral pterygoid plate of the sphenoid bone (lamina lateralis processus pterygoidei sphenoidalis).
10. Name the skull bone marking.
Answer: Incisive fossa of the maxilla bone (processus pterygoideus maxillae).
11. Name the skull bone marking.
Answer: Medial pterygoid plate of the sphenoid bone (lamina medialis processus pterygoidei sphenoidalis).
12. Name the skull bone marking.
Answer: Foramen spinosum of the sphenoid bone (foramen spinosum sphenoidalis).
13. Name the skull bone marking.
Answer: Lesser palatine foramen of the palatine bone (foramina palatina minora).
14. Name the skull bone marking.
Answer: Pterygoid hamulus of the sphenoid bone (hamulus pterygoideus sphenoidalis).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.