GetBodySmart.com
Follow Us:
Clavicle Bone Anatomy Quiz
>
8 Questions
1. Is this a superior or inferior view of the clavicle?
Answer: Inferior view.
2. Is this a right or left clavicle?
Answer: Left.
3. Name the bone marking.
Answer: Conoid tubercle (tuberculum conoideum).
4. Name the bone marking.
Answer: Sternal or medial end (extremitas sternalis).
5. Name the bone marking.
Answer: Subclavian groove or sulcus (sulcus musculi subclavii).
6. Name the bone marking.
Answer: Acromial or lateral end (extremitas acromialis).
7. Name the bone marking.
Answer: Costal tuberosity (impressio ligament costoclavicularis).
8. Name the bone marking.
Answer: Trapezoid line or ridge (linea trapezoid).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.